Wikipédia Miskolc-műhely

Tommy a bohóc

Aki mostanában Miskolcra érkezik Kazincbarcika irányából, ne csodálkozzon, hogy ha a Tesco oldalán a fűben egy szép nagy elefántot talál. Ez a Baby nevű elefánt ugyanis egy cirkuszhoz tartozik, amely sátrat vert a Tesco parkolójában. A Circus Ramiro Maximus vezetőjével, Faierverger Tamással  beszélgettünk. Tamás nagyon tájékozott ember, ismeri a wikipédiát, gyakran használja is,  hiszen napi kapcsolatban van az internettel, a munkája megköveteli, hogy naprakész legyen minden tekintetben.

wmm: Örömmel látni, hogy Miskolcon vendégeskedik a Ramiro cirkusz. Mikor érkeztek városunkba?

FT: Országos túrnéra indultunk, melynek egyik állomása Miskolc, ide 6-án érkeztünk és 4 napot szeretnénk itt tölteni.

wmm: Ha jól tudom, korábban az Ön neve egy másik cirkuszhoz kapcsolódott, a Safari cirkuszhoz.

FT: Valóban, ott dolgoztam korábban. A Circus Ramiro Maximust 2014. márciusában alapítottuk meg, így ebben a formában egy teljesen új cirkuszról beszélhetünk. Az artisták a szakmában nagyon híres Richter família leszármazottai, itt mi mindannyian 5-6 generációs artisták vagyunk.

Tommy Faierverger

Fairverger Tamás “Tommy a bohóc” cirkuszigazgató.

 

wmm: Önt úgy ismerik, mint Tommy a bohóc. Valójában pedig, ügyintéző igazgató, illúzionista, akrobata, mindenes, aki mindenhez ért.

FT: Igen. Egy cirkuszban nem lehetsz csak bohóc, bár azt szeretem a legjobban, hanem mindenhez érteni kell. Én a cirkuszba születtem bele, a családom kétszáz éve ezt a mesterséget gyakorolja.

wmm: Akkor el lehet mondani, hogy az anyatejjel együtt szívta magába a cirkusz szeretetét?

FT: Ez így igaz és bohóc is 12 éves korom óta vagyok. A Magyar Állami Artistaképzőt is elvégeztem bohóc szakon, de amellett mindent megtanultam amit kellett.  Nagyon szeretem az állatokat. A mi cirkuszunk olyan cirkusz, ahol mind az emberek, mind az állatok jól érzik magukat és vidáman mennek el előadás után. A produkciók is főleg a fiatal korosztálynak, a gyerekeknek szólnak, de nagyon örülünk, ha eljönnek az idősebbek is és magukkal hozzák a gyermekeiket, az unokáikat. Nálunk a jelszó a vidámság!

Circus Ramiro Maximus

wmm: Mondjon még valamit az elefántról, hiszen most mindenki őt nézi.

FT: Baby 39 éves, akárcsak én, és nagyon híres elefánt. 2014-ben a Monte Carlói cirkuszfesztivál bronzérmes elefántja lett. Nagyon népszerű, május 9-én van a szülinapja, vagyis ezt a napot Miskolcon fogja megünnepelni a közönséggel együtt.  Szeretettel várunk tehát mindenkit a cirkuszba. Az előadások mindennap este 6 órakor kezdődnek, kivéve szombatot, amikor 3 és 6 órakor van előadás és vasárnapot, amikor déletőtt 11-kor és délután 3 órakor.

wmm: Ez remek! Akkor most telt házat, sok sikert és vidámságot kívánok Önöknek!

  SAM_0331

FT: Köszönöm a beszélgetést! Mindenkit várunk műsorainkra, állatainkat pedig, addig is amíg az előadás nem kezdődik el, díjtalanul megtekinthetik az áruház melletti füves területen.

Módis Ágnes Vadszederke

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!