Wikipédia Miskolc-műhely

Bemutatjuk Miskolcot – Miskolc története

Miskolc története 70 000 évre vezethető vissza, az ezt bizonyító leleteket az avasi Tűzkövesen tárták fel. A honfoglaló magyarság a népvándorlás második hullámában érkezett a Kárpát-medencébe. Miskolcot és Győr (Diósgyőr) várát Böngér, a Miskolc (Miskóc) nemzetség őse foglalta el. Miskolc a rokonság legfontosabb birtoka lett, de Diósgyőr a 11–13. század között királyi várbirtokká vált. Ezt követően… Tovább »

Bemutatjuk Miskolcot – Erzsébet tér

Az Erzsébet tér (korábban: Szabadság tér) egy tér Miskolc belvárosában. A Széchenyi utca („Főutca”) és az Avasalja között húzódik, egy utcánál alig szélesebb területen. A tér jelentősebb épületei közé tartoznak az Erzsébet fürdő és a műemlék Arany Szarvas Gyógyszertár. Közvetlenül a szomszédságában található az avasi református templom és a Herman Ottó Múzeum egyik kiállítóépülete. Az… Tovább »

Miskolczi Pincék – Kisavas

A Miskolc-műhely fontos projektje az Avasi pincesorok bemutatása.  Hétről-hétre be fogunk mutatni egy-egy pincesort, hogy még jobban megismerhessék az emberek őket. Európában egyedülálló az, hogy a város szívének tekinthető Avas-hegy oldalában 900 borpincét találhatunk, a tekergős borutak mentén. Az egymás fölé lépcsőzetesen emelkedő pincék nem egyformák, találhatóak köztük egyszerű 20 méter hosszú pinceüregek, de vannak… Tovább »

Fagylalt és belga sör

2013. augusztus 31-én a Wikipédia Miskolc-műhelye találkozót tartott. Mivel azon a szombaton a könyvtár zárva volt, ezért másik helyet kellett találni magunknak. A melegre való tekintettel hűvösebb helyet kellett keresnünk és a Belga Söröző ideális egy ilyen találkozóra. Csupán hárman voltunk most jelen, Laci.d, Szalax meg én, mivel az idő rövidsége miatt nem tudott mindenki… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!