Wikipédia Miskolc-műhely

GLAM ZOO az Élet és Tudományban

Akár elhiszik, akár nem, amikor kisgyermek voltam számomra a Dörmögő Dömötör újság mellett, a legfontosabb olvasnivaló az Élet és Tudomány volt. Ezek után nem csoda, hogy mostanra már gyakorlott szerkesztője lettem a Magyar Wikipédiának. De, mégsem gondoltam, hogy egyszer majd az én írásom is megjelenhet itt. Most örömmel közölhetem, hogy a Miskolc-műhely GLAM ZOO  projektjének… Tovább »

QR-projekt átadási ünnepség

  2014. május elsején a Majális parkban átadtuk az Állatkertnek és Miskolc polgárainak a  Miskolci Állatkert és a Wikipédia Miskolc-műhelye közös,   Állatkertes projektjét a GLAM ZOO-t.     Ezentúl minden kedves látogató, aki rendelkezik okos telefonnal, leolvashatja a mobiltelefonjával a QR- kódok segítségével, az állatokról szóló ismereteket, legyen az bármilyen külföldi nyelven. Ezeket az információkat a… Tovább »

Állatkert a mobiltelefonban

Hogyan, hogy nem, lassan a végére ér a Wikipédia Miskolc-műhelyének GLAM ZOO projektje. A múlt szombaton vagyis április 19-én kint jártunk az Állatkertben és kiragasztottuk az állatok névtáblája mellé a QR-kódokat. Aki még nem tudná, hogy mi is az a QR-kód, olvassa el a Wikipédiában!  De, ha nem hisz a saját szemének, már ami a… Tovább »

Apu hod med be…

“Apu, hod med be, az a nad elefánt, az oroszlán barlangjába… ” – nem tudom ki emlékszik még erre a dalra, amit valaha Bilicsi Tivadar énekelt. Lehet, hogy a fiatalabbak már nem, de ők is járnak az Állatkertbe és ha kijönnek majd május elsején, akkor hallani is fogják ezt a kis dalt. Reményeink szerint ugyanis… Tovább »

Mit mond a róka?

A Wikipédia Miskolc-műhelyének GLAM-ZOO projektje, amely szeptember indult útjára, lezárta működésének első ütemét. A tervezett idő előtt 5 nappal befejeztük a szócikkek megírását. Az alábbi mérföldkövek mutatják meg azt, hogy miként haladt a munka. Mérföldkövek I. Ütem 2013. szeptember 11. – Látogatás az Állatkertben, megismerkedés és egyeztetés a témában Krajnyák Zoltán zoopedagógussal. 2013. szeptember 18…. Tovább »

Visszatekintés – lépésről-lépésre

A GLAM-ZOO állatkertes program 2013. szeptember 11-én indult útjára. Zárójelben megjegyezve és semmit ki nem hagyva, Szalax növényes programját a jövő évre halasztottuk, tehát 2014-re, mivel az eddigi feladatok nagyon megterhelik a műhelyt. Itt a GLAM-ZOO-ban már egy hónapja és két napja folyik a munka. Néha könnyebb néha nehezebb, de valahogy mégis halad előre lépésről-lépésre…. Tovább »

Állatkerti séta – Hová lett a zászlósfarkú gereza?

Mint már korábban ígértem nektek, elmondom, milyen új jövevényeket találtunk az Állatkertben. A Miskolci Állatkertben közel 130 faj több, mint 600 egyede él nagy egyetértésben egymással és a gondozóikkal. Néhánnyal nekünk is sikerült megismerkedni, bár egyesek úgy elbújtak, hogy nyomukat se találtuk. Mindjárt az elején találkoztunk a kis Észak-amerikai kúszósüllel, aki a mamájával a földön… Tovább »

A nagy GLAM ZOO projekt

  Időtartam: ”2013. szeptember 11. – 2013. december 31.” Meghatározása: A GLAM ZOO egy olyan a Miskolc-műhely által létrehozott projekt, amelynek az a célkitűzése, hogy az állatkertekben lakó állatokhoz egy úgynevezett QR információs kódot rendeljen. Nevét a GLAM/QRpédia nyomán kapta.  A QR-kód  lényegében egy kétdimenziós vonalkód, amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!