Wikipédia Miskolc-műhely

GLAM ZOO az Élet és Tudományban

Akár elhiszik, akár nem, amikor kisgyermek voltam számomra a Dörmögő Dömötör újság mellett, a legfontosabb olvasnivaló az Élet és Tudomány volt. Ezek után nem csoda, hogy mostanra már gyakorlott szerkesztője lettem a Magyar Wikipédiának. De, mégsem gondoltam, hogy egyszer majd az én írásom is megjelenhet itt. Most örömmel közölhetem, hogy a Miskolc-műhely GLAM ZOO  projektjének… Tovább »

QR-projekt átadási ünnepség

  2014. május elsején a Majális parkban átadtuk az Állatkertnek és Miskolc polgárainak a  Miskolci Állatkert és a Wikipédia Miskolc-műhelye közös,   Állatkertes projektjét a GLAM ZOO-t.     Ezentúl minden kedves látogató, aki rendelkezik okos telefonnal, leolvashatja a mobiltelefonjával a QR- kódok segítségével, az állatokról szóló ismereteket, legyen az bármilyen külföldi nyelven. Ezeket az információkat a… Tovább »

Mit mond a róka?

A Wikipédia Miskolc-műhelyének GLAM-ZOO projektje, amely szeptember indult útjára, lezárta működésének első ütemét. A tervezett idő előtt 5 nappal befejeztük a szócikkek megírását. Az alábbi mérföldkövek mutatják meg azt, hogy miként haladt a munka. Mérföldkövek I. Ütem 2013. szeptember 11. – Látogatás az Állatkertben, megismerkedés és egyeztetés a témában Krajnyák Zoltán zoopedagógussal. 2013. szeptember 18…. Tovább »

Visszatekintés – lépésről-lépésre

A GLAM-ZOO állatkertes program 2013. szeptember 11-én indult útjára. Zárójelben megjegyezve és semmit ki nem hagyva, Szalax növényes programját a jövő évre halasztottuk, tehát 2014-re, mivel az eddigi feladatok nagyon megterhelik a műhelyt. Itt a GLAM-ZOO-ban már egy hónapja és két napja folyik a munka. Néha könnyebb néha nehezebb, de valahogy mégis halad előre lépésről-lépésre…. Tovább »

Az első lépések

A Miskolc-műhely megalakítása után  itt volt a feladat, hogy létrehozzuk “fizikailag” is a műhelyt, vagyis készítsünk egy honlapot az eddig már meglévő Miskolc  portál mellé.  Ez az oldal tartalmazza a műhely minden olyan feladatát és célkitűzését, ami számunkra fontos lehet.  A műhely honlapjának elkészítését  Szalax 2013. augusztus 7-én kezdte meg és szépítgeti mind a mai… Tovább »

Megalakult a Wikipédia Miskolc-műhelye!

Wikitalálkozó Miskolc 2013. augusztus 3. 2013. augusztus 3-án Miskolcon Wikipédista találkozót tartott a magyar nyelvű wikipédia miskolci szerkesztő közönsége. A találkozó célja az volt, hogy a miskolci szerkesztők jobban megismerhessék egymást és egy új Miskolc-műhely létrehozása, ami a város eddig még kevéssé feldolgozott részeit kívánja megírni. Az előzetes tervek ellenére végül a találkozó helyszínéül a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!