Wikipédia Miskolc-műhely

Miskolci Fröccsfesztivál

♥♥♥   Mert a szódavíz nem ásványvíz, ezt jegyezzük meg jól. A szóda már a civilizáció, ez igaz, de nemzedékek és évszázadok fortélya kellett hozzá, míg a magyar megtanulta és feltalálta a fröccsöt, ami a hosszú élet titka.   ♥♥♥   A Miskolci Fröccsfesztivál   Miskolc kulturális életének 2006 óta évente megrendezett színfoltja, amely a… Tovább »

Bemutatjuk Miskolcot – Miskolc története

Miskolc története 70 000 évre vezethető vissza, az ezt bizonyító leleteket az avasi Tűzkövesen tárták fel. A honfoglaló magyarság a népvándorlás második hullámában érkezett a Kárpát-medencébe. Miskolcot és Győr (Diósgyőr) várát Böngér, a Miskolc (Miskóc) nemzetség őse foglalta el. Miskolc a rokonság legfontosabb birtoka lett, de Diósgyőr a 11–13. század között királyi várbirtokká vált. Ezt követően… Tovább »

Boldog Gyermeknapot!

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában (de nem mindenhol) június 1-jén. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben. 2014. május 25.-én vasárnap  kerül megrendezésre a Gyermeknap a Miskolci Repülőtéren! A további információkért lásd a wikipédia Gyermeknap és a Rubik-kocka című cikkét!... Tovább »

Tommy a bohóc

Aki mostanában Miskolcra érkezik Kazincbarcika irányából, ne csodálkozzon, hogy ha a Tesco oldalán a fűben egy szép nagy elefántot talál. Ez a Baby nevű elefánt ugyanis egy cirkuszhoz tartozik, amely sátrat vert a Tesco parkolójában. A Circus Ramiro Maximus vezetőjével, Faierverger Tamással  beszélgettünk. Tamás nagyon tájékozott ember, ismeri a wikipédiát, gyakran használja is,  hiszen napi… Tovább »

Bemutatjuk Miskolcot – Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló

Néhány héttel ezelőtt a Miskolc-műhely Diósgyőrben járt. Pontosabban április 4-én, egy kicsit felhős-ködös napon, amikor, mindenek dacára a Mars mégis egészen jól volt látható az esti égen. De ne szaladjunk a dolgok elébe, hanem haladjunk inkább sorban. A diósgyőri Csillagda, – korábbi nevén Uránia Csillagvizsgáló – 1962 óta üzemel és Miskolc egyetlen bemutató csillagvizsgálója, amely… Tovább »

Itt a tavasz!

Ocsenás Gábor: Erdei telefon   Az erdőben csoda történt, Telefonálnak a medvék. Telefonon ébresztést kérnek: Csörögjenek, ha vége a télnek.   Az égigérő törzs odvában, Legszebb helyen áll a fában A kézi halló készülék Büszkék rá mókusok, cinegék.   Külföldi hívásnak sincsen akadálya, Hívom a gólyákat, mindjárt, nemsokára Tavaszi szél meghozta melegét Költözzetek haza! –… Tovább »

Bemutatjuk Miskolcot – Erzsébet tér

Az Erzsébet tér (korábban: Szabadság tér) egy tér Miskolc belvárosában. A Széchenyi utca („Főutca”) és az Avasalja között húzódik, egy utcánál alig szélesebb területen. A tér jelentősebb épületei közé tartoznak az Erzsébet fürdő és a műemlék Arany Szarvas Gyógyszertár. Közvetlenül a szomszédságában található az avasi református templom és a Herman Ottó Múzeum egyik kiállítóépülete. Az… Tovább »

Bemutatjuk Miskolcot – A Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház Miskolc belvárosában található, a Széchenyi utcán. A színháznak ma is otthont nyújtó klasszicista és romantikus stílusú épületet 1847 és 1857 között emelték, és a színházi előadások mellett többek között olyan rendezvényeknek nyújt otthont, mint a Miskolci nemzetközi operafesztivál. A színház 2010. június 1-jétől az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention, ETC)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!